Wie zijn we

Wij, dat is auti-voetbalclub U-Nited vzw.

Wij zijn een voetbalclub waar jongens, meisjes, mannen en vrouwen samen bergen plezier beleven aan het voetbalspel. Onze spelers zijn geen gewone spelers, de meesten zijn extra bijzonder door hun extra hersenkronkel die wordt omschreven als ‘autismespectrumstoornissen, dyspraxie, ADHD of …’.

Voor ons zijn onze spelers bijzonder om wel héél andere redenen. Zo is elk van onze spelers gebeten door het spel voetbal, maar onder leiding van de trainers blijven onze sportievelingen voetbal als een spel zien. Plezier komt op de eerste plaats!

Onze spelers zijn geen eenzaten. Samen sterk, zo zitten ze in elkaar. Op en naast het veld zorgen ze voor elkaar, dat is een sterk talent!

Onze spelers zijn, hoe jong of hoe oud ze ook zijn, altijd gemotiveerd! Geen week gaat voorbij zonder dat ze het beste van zichzelf geven.

Wij laten onze jongens en meisjes schitteren, ze zijn het waard!

Auti-voetbalclub U-Nited leeft door de belangeloze inzet van vele mensen, stuk voor stuk met een hart voor kinderen met een specifieke beperking én voetbal. Dat onze organisatie ontstaan, gegroeid en gedragen is door ouders is een enorme troef!

Voetballen kan je pas leren door het te doen. Wekelijks worden op vrijdag trainingen op maat gegeven door trainers. Onder toezicht van een hoofdtrainer krijgen ons jongens en meisjes uitdagingen onder begeleiding van verschillende trainers. Dit maatwerk zorgt dat de spelers niet alleen bijleren over de voetbalsport maar ook veel stappen zetten in zelfvertrouwen, in sociale vaardigheden,…

Spelplezier komt altijd en overal op de eerste plaats in onze club. Om die reden stappen wij niet in een competitie maar onderhouden we goede contacten met andere, reguliere teams en autivoetbalteams om op heel regelmatige basis wedstrijden en toernooien te spelen.

Onze teams

Team 1

 • Leeftijdscategorie 16-30 (-35) jaar (A4)
 • Spelers met én zonder ASS en/of aanverwante uitdagingen
 • Niveau; vergelijkbaar met regulier voetbal niveau U16 à 17
 • +/- 15 spelers

Team 2

 • Leeftijdscategorie 10-13 (-16) jaar (A2)
 • Niveau; vergelijkbaar met regulier voetbal niveau U11 à 12
 • +/- 20 spelers

Team 3

 • Leeftijdscategorie 6-10 (-13) jaar (A1)
 • Niveau; vergelijkbaar met regulier voetbal niveau U7 à 8
 • +/- 10 spelers

Gewoon, of toch bijzonder: aanpassingen aan onze toppers

 1. Voldoende begeleiding op het veld (1 begeleider/5 spelers).
 2. Voorafgaandelijke informatieoverdracht tussen ouders en trainersequipe door uitgebreide infofiche.
 3. Een aparte kleedkamer per team.
 4. Training/wedstrijd wordt altijd samen gestart en samen afgesloten.
 5. Duidelijke afspraken, visueel waar het kan.
 6. Duidelijke kledijafspraken (trainers hebben een andere kleur dan spelers)

1

 • oefeningen kunnen worden uitgelegd én voorgedaan.
 • spelers die snel afgeleid zijn, kunnen snel worden bijgestuurd, zonder dat andere spelers dit zien/horen.
 • spelers die het even moeilijk hebben, krijgen snel en adequaat de nodige aandacht, zonder dat de training moet worden onderbroken.

2

 • de trainersequipe van elk team weet hoe ze de spelers individueel het beste kan aanspreken en bemoedigen.
 • ouders hoeven zich tijdens de training niet bezorgd te maken over hun kind. De informatie die moest verstrekt worden om ten volle te kunnen voetballen, is immers op voorhand doorgegeven. Ouders zijn dus enkel supporter!

3

 • Geen té grote spelersgroep in één kabine, wat maakt dat prikkels (auditief, visueel,…) beperkt blijven.
 • Kleedkamers kunnen tijdens de training fungeren als een rustige ruimte om even op adem te komen.

4

 • Zowel winst, verlies, een goede of minder goede training kan gekaderd worden en op een positieve manier afgesloten om nadien met verse moed te herstarten.
 • Teamspirit groeit.

5

 • Spelers hebben iets om naar terug te grijpen, ook als ze het even moeilijk hebben.
 • Afspraken zijn voor iedereen gelijk, wat rust biedt.

6

 • Spelers moeten op het veld niet ‘zoeken’ naar begeleiding.
 • trainers stralen gezag uit en mogen optreden in naam van spelers. Dit biedt duidelijkheid aan onze spelers én de tegenpartij.

Praktisch

Training

Team 1: elke vrijdag (behalve tijdens schoolvakanties) tussen 19.00u en 20.30u

Team 2 en 3: elke vrijdag (behalve tijdens de schoolvakanties) tussen 18.30u en 19.30u

Locatie

VZW

Auti-voetbalclub U-Nited vzw

Seringenstraat 19
9120 Beveren

BTW BE 0632.946.378
IBAN BE19 1030 3982 2612

Contactpersoon: Greet Thoen 0477 66 16 21

Historiek

Het U-Nitedproject werd in 2010 te Tielrode in het leven geroepen door F. Van Buynder omdat hij als vader ondervond dat zijn jongens door hun problematiek niet terecht konden in de reguliere voetbalclubs. Gewone ploegen willen zo hoog mogelijk geraken in de competitie en schakelen daarom enkel hun beste spelers in. Door hun specifieke problematiek vallen kinderen met ASS, ADHD en/of dyspraxie vaak uit de boot. Prestatiedrang, voetbaltechnisch inzicht en vermogen zijn, zonder (desnoods aangepaste) training, niet altijd even uitgesproken bij onze jongens en meisjes. Anderzijds zijn onze jongens en meisjes vaak fysiek te sterk voor de G-sportcompetitie.

Na een periode in Tielrode, een periode bij SK Sint-Niklaas, kwam er de noodzaak om onze voetbalploeg ook een eigen rechtspersoonlijkheid te geven om op die manier de noden van onze spelers nog beter te kunnen aanpakken.

Auti-voetbalclub U-Nited speelde sinds september 2015 op de terreinen van HRS Haasdonk, in de hoedanigheid van vzw. Al die jaren speelden we met twee ploegen, vanaf seizoen 2017-2018 kunnen we fierheid zeggen dat we 3 volwaardige ploegen mogen voorstellen.

Vanaf augustus 2018 hebben we er voor gekozen om te spelen onder de vleugels van KSK Beveren. De afspraken tussen onze ploegen zijn erg duidelijk, onze zelfstandigheid is ons hoogste goed. KSK Beveren gunt ons het gebruik van de jeugdterreinen, het Doornpark is op vrijdag ‘van ons’.

In 2020 vieren we ons jubileum! Dat doen we op gepaste wijze: met voetbal! We zullen matchen spelen, onszelf nog meer tonen én we maken een grote droom waar: we gaan op sportkamp. Het Hemelvaartweekend wordt het summum voor al onze spelers… Het programma zal bestaan uit trainen, plezier maken, matchen spelen, voetbalbezoekjes en wie weet, wordt er wel één of andere voetbalgod verwacht. Een beter slot voor dit seizoen kunnen we niet bedenken.

Onze vrienden

Contact

Kalender